diumenge, 21 de setembre del 2008

21 setembre - Moviment nocturn


Aquesta passada nit he pres imatges en IR i mode automàtic cada 2 minuts entre mitjanit i les 8am. Unes 340 fotos en jpg que s'han pogut convertir en un vídeo WMV de 6Mb comprimint tota una nit a 4,25 minuts (és al final del post). Es detecta moviment i la reina canvia de lloc (entre el seu inicial i el lloc on ara hi ha els ous) unes 3 vegades. No es detecten períodes de calma llargs, tal com a vegades sembla que passa de dia.

Foto 1: Han entrat bocins dels flocs de proteïna i els estan donant a les larves. També compto 5 pupes, tots amb un punt negre a l'extrem.

Al vespre afegeixo aigua (5 descàrregues) al cotó del niu i els poso més aigua amb sucre a la menjador i en pocs minuts surten a beure'n. Posteriorment afegeixo un mosquit tigre a la menjadora de proteïnes i en menys de 10 minuts és detectat i entrat al niu, on el devoren. Unes larves son acostades on es reparteix el mosquit i suposo que les alimenten amb ell. I una pupa apareix a uns 2cm de la resta, suposo que portada d'un costat a l'altre durant el caos del festí de mosquit. Passats uns minuts i, ensumat però ignorat per vàries formigues, una l'agafa i sembla el vol tornar a lloc, però es queda al mig del niu amb la pupa a les mandíbules i sense saber què fer. Finalment poc després el torna amb els altres. Foto 2: Reina, obreres, ous, larves i pupes, tot el repertori.