El niu és una capsa de plàstic del formatge Philadelphia de 175g i mides aproximades de 12x8x3cm. Seguint les instruccions de la Marabunta, l'he omplert de guix i hi he fet 2 àrees no connectades. Una feta amb un tap d'ampolla d'aigua és el sot on hi poso el cotó xop que ha de mantenir la humitat del guix i per tant del formiguer. L'altra, connectada a l'exterior a través d'un tub transparent és el niu pròpiament dit. Després d'abocar guix per a fer la base, hi vaig posar una mica de plastilina aplanada amb la forma del forat. Quan el guix va començar a solidificar, vaig treure la plastilina (i els restos enganxats per a evitar les boles del niu/tub inicial). Vaig tapar el forat amb plàstic rígid i transparent retallat de qualsevol capsa de productes, mirant d'assegurar que superava els límits del forat. Un cop apretat tot el perímetre del plàstic per assegurar que queda ben enganxat al guix, es recobreix el perímetre del plàstic amb una mica més de guix per tancar les possibles escapatòries entre el plàstic i el guix. Per evitar l'evaporació de la reserva d'humitat, el niu es pot tancar amb la mateixa tapa de la capsa. Cal però enretirar la tapa per a evitar distorsions si es prenen imatges.
El tub transparent, d'una llargada d'uns 10cm i secció de 5mm connecta a un túper de plàstic d'uns 11x11x7cm que és la zona de caça. Aquest està cobert per un vidre (tret d'un marc de fotos de l'Eroski) i el centímetre superior de túper està untat amb oli a fi d'intentar evitar que les formigues surtin si mai me'l deixo obert; per ara la solució de l'oli funciona, tot i que torno a untar cada 4 o 7 dies. Dins l'àrea de caça hi ha els blíster amb menjar (flocs de cereals o menjar de peixos, aigua amb sucre o un cotó amb aigua).
Em caldria potser una sonda termohigròmetre amb sonda per a poder mesurar correctament el "clima" de dins el formiguer i veure com canvia el comportament segons ho fan temperatura i humitat.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada