diumenge, 25 d’abril del 2010

24 abril - més proteïna


Temperatura ambient exterior de 23ºC i 32% humitat a les 15h. Avui els he tornat a posar un altre bocí de gamba i una engruna de meló. No han anat tant de pressa però també s'han format grups de 4 o 5 formigues menjant i repartint dins el nou via trofal·laxi. La gamba ha tingut més èxit que el meló.





Posteriorment han entrat el bocí de gamba dins el niu. En algunes fotos m'ha semblat detectar fongs (foto 2) sobre restes de menjar que hi ha dins el niu. El canvi a la sala 5 és plenament efectiu, amb totes les larves arraconades. Es també el punt més proper a l'esponja central però no crec que sigui per un tema de manca d'humitat doncs la sala 6 té gotes de condensació al sostre. La majoria de formigues estan a la sala 5, un parell a la sala 6 i unes 3 a 5 formigues es reparteixen entre la sala 4 i alguna excursió a la 3 (on hi ha restes de gamba) i l'àrea de caça.

Encara no hi ha pupes però si es veuen algunes larves que comencen a ser prou grans con per a començar el procés de pupa en breu (foto 1).